LAURIZ’ART RESIN QUICK

LAURIZ’ART RESIN QUICK epoxi gyanta és térhálósító egy víztiszta, UV-álló epoxi gyanta rendszer, amely kiválóan alkalmazható ékszerek, dekor bevonatok, konyhapultok, kisebb öntvények és bevonatok készítésére 10mm-es vastagságig.

Több rétegben történő alkalmazás esetén az alkalmazható rétegvastagság nincs korlátozva!

LAURIZ'ART RESIN QUICK

FŐBB JELLEMZŐK

 

KEVERÉSI ARÁNYOK

LAURIZ’ART RESIN QUICK víztiszta epoxi öntőgyanta rendszer

Keverési arány

LAURIZ’ART RESIN

EPOXI GYANTA

LAURIZ’ART RESIN

TÉRHÁLÓSÍTÓ

tömeg

100

45

térfogat

100

50

 

FELDOLGOZHATÓSÁGI ÉS KÖTÉSI IDŐK

LAURIZ’ART RESIN QUICK víztiszta epoxi öntőgyantarendszer

Fazékidő (100g, 25°C-on)

30-45 perc

Gélidő (100mL, 25°C-on)

50-70 perc

Kötési idő (Öntőformából bontható) 25°C-on

18-24 óra

A munkálatok megkezdése előtt minden esetben figyelmesen olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját és a munkavégzés során tartsa be az előírásokat.

Néhány fontos tudnivaló a LAURIZ’ART RESIN QUICK és SLOW használatával kapcsolatban

Kérdés esetén forduljon bizalommal kollegáinkhoz!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

ÁLTALÁBAN

VIDEÓ! Mire használható a Lauriz’art resin QUICK?

LAURIZ’ART RESIN QUICK epoxi öntőgyanta rendszer nagyon könnyen használható, illóanyag mentes (VOC mentes), egyszerűen kimérhető és homogenizálható epoxigyanta rendszer. Nem igényel vákuumos kilevegőztetést, a formulájának köszönhetően a keverés során bevitt levegő buborékok nagyon könnyen eltávoznak az öntvényből és tökéletesen átlátszó, fényes termék, vastag bevonat készíthető.

LAURIZ’ART RESIN QUICK epoxi öntőgyanta rendszerrel történő munkavégzés során a tökéletes eredmény eléréséhez minden esetben az egyenletes szobahőmérsékletet javasoljuk. A gyanta rendszer tárolását, kimérését, keverését, és öntését 20-25°C között, portól, nedvességtől védett helyen végezze.

A munkálatok elkezdése előtt mindig készítsen elő minden szükséges eszközt. (védőeszköz, mérőedény, keverőpálca, pigmentek, öntőforma stb.)

Ellenőrizze, hogy a munkafelület, amin dolgozik vízszintes-e.

SZÍNEZÉS PIGMENTTEL/PASZTÁVAL/TRANSZPARENS SZÍNEZŐVEL

A LAURIZ’ART RESIN QUICK epoxi öntőgyanta család kompatibilis valamennyi porpigmenttel, színező porokkal, metál- és gyöngyház hatású pigmentekkel, csillámokkal és fluoreszkáló pigmentekkel. Transzparens szín néhány csepp alkohol ink (tinta) használatával érhető el. Vizes bázisú színező paszták nem használhatóak!

Ha egy új pigmentet vagy pasztát próbál ki, amiben nem biztos, hogy kompatibilis az epoxigyantával, mindig végezzen egy kis mennyiségen próbát!

1. LÉPÉS – LAURIZ’ART RESIN QUICK öntőgyanta rendszer kimérése

Térfogat alapú mérés esetén mérje ki a LAURIZ’ART RESIN QUICK gyantakomponensből 2 egységet, majd a LAURIZ’ART RESIN QUICK térhálósítóból 1 egységet térfogatra!

vagy

Tömeg alapú mérés esetén mérje ki a LAURIZ’ART RESIN QUICK gyantakomponensből 100 gramot majd a LAURIZ’ART RESIN QUICK térhálósítóból 45 gramot!

 (Megjegyzés: A térháló mennyiségének növelésével a kötési folyamat nem gyorsítható!) A tökéletes eredmény elérése érdekében, tartsa be a megadott keverési arányt!


2. LÉPÉS – KEVERÉS

Keverje minimum 2 percig a komponenseket a tökéletes homogenitás érdekében. Ügyelve, hogy az keverőedény oldalfaláról és aljáról is bedolgozásra kerüljön az anyag!


3. LÉPÉS – ÖNTÉS

Öntse a tökéletesen homogenizált LAURIZ’ART RESIN QUICK öntőgyanta keveréket szilikon vagy polietilén, polipropilén öntőformába. (ezen típusú öntöformákat nem szükséges formaleválasztóval kezelni). Vastag dekor bevonat (asztallap, bárpult, konyhapult) esetén megfelelő felületelőkészítés/alapozás után a termék direktbe a különböző felületre, mint például fém, fa, beton, márvány stb. önthető. (Fontos, hogy porózus felület esetén minden esteben egy előzetes alapozásra van szükség, különben beszívódik a felületbe az öntőgyanta!)

Rétegenként maximum 10 mm önthető a LAURIZ’ART RESIN QUICK epoxi öntőgyantarendszerrel, különben túl gyors lesz a kémiai reakció az epoxi gyanta és a térhálósító között, légzárványok, elszíneződés, extrém esetben elfüstöl a termék.

A második, harmadik réteg öntéséhez mindig meg kell várni, hogy az előző réteg elérje a „gumis” állapotot, de ne teljen el több mint 24 óra a következő réteg öntése között. Így érhető el a rétegek közötti tökéletes tapadás.

50mm vastagság feletti öntvényekhez, river-table (fa-epoxi asztalok) készítéséhez a LAURIZ’ART RESIN SLOW epoxi öntőgyanta rendszerünket ajánljuk!


4. LÉPÉS – FORMABONTÁS

A kitérhálósodott temék kb. 18-24 óra eltelte után eltávolítható az öntőformából. Bárpultok, konyhapultok, asztallapok öntése esetén 7 nap elteltével terhelhető a felületet mechanikailag és vegyileg (tisztítószerek).

CSOMAGOLÁSI EGYSÉGEK

LAURIZ’ART RESIN QUICK

víztiszta epoxi öntőgyanta rendszer

 

 

 

 

 

1,45 kilogramm LAURIZ’ART RESIN SLOW

 

komponens A          1 kg;

 

komponens B          0,45 kg

7,25 kilogramm LAURIZ’ART RESIN SLOW

komponens A           5kg;

 

komponens B           2,25 kg

29 kilogramm LAURIZ’ART RESIN SLOW

 

komponens A            20 kg;

komponens B            9 kg

 

Hordós vagy nagyobb megrendelés esetén kérje egyedi árajánlatunkat!

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!

Írjon üzenetet vagy keressen telefonon!

HÍVJON!

    Technikai adatlap pdf formátumban

    Biztonságtechnikai adatlap pdf formátumban