LAURIZ’ART RESIN SLOW

MŰGYANTA ASZTALOK ÉS NAGYOBB ÖNTVÉNYEK KÉSZÍTÉSHEZ AJÁNLJUK A LAURIZ’ART RESIN SLOW epoxigyantánkat.

A LAURIZ’ART RESIN SLOW epoxi gyanta és térhálósító egy víztiszta, UV-álló epoxi gyanta rendszer, amely kiválóan alkalmazható öntvények, vastagabb bevonatok, műgyanta asztalok (’river-table’), dekorbevonatok készítésére 25-50 mm-es vastagságig. Több rétegben történő alkalmazás esetén az alkalmazható rétegvastagság nincs korlátozva!

FŐBB JELLEMZŐK

A LAURIZ’ART RESIN SLOW műgyantaasztal és nagyobb öntvények készítésére alkalmas kétkomponensű epoxi gyanta fontosabb jellemzői:

Könnyen csiszolható és jól polírozható az öntés után akár 24-48 óra múlva. A kitérhálósodott öntvényt nagyfokú kopásállóság és keménység jellemzi!

KEVERÉSI ARÁNYOK

LAURIZ’ART RESIN SLOW víztiszta epoxi öntőgyanta rendszer

Keverési arány

LAURIZ’ART RESIN

EPOXI GYANTA

LAURIZ’ART RESIN

TÉRHÁLÓSÍTÓ

tömeg

100

45

térfogat

100

50

 

FELDOLGOZHATÓSÁGI ÉS KÖTÉSI IDŐK

LAURIZ’ART RESIN SLOW víztiszta epoxi öntőgyantarendszer

Fazékidő (100g, 25°C-on)

60-90 perc

Gélidő (100mL, 25°C-on)

140-180 pec

Kötési idő (Öntőformából bontható) 25°C-on

48 óra

A munkálatok megkezdése előtt minden esetben figyelmesen olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját és a munkavégzés során tartsa be az előírásokat.

Néhány fontos tudnivaló a LAURIZ’ART RESIN QUICK és SLOW használatával kapcsolatban

KISZERELÉSI EGYSÉGEK

LAURIZ’ART RESIN SLOW (A és B komponens együttesen)

teszt mennyiség 1+0,45 kg,

kezdő szett         5+2,2 5kg

profi szett            20+9 kg

FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL!
Tel:+36302577690

HOGYAN SZÍNEZHETŐ A LAURIZ’ART RESIN SLOW?

LAURIZ’ART RESIN SLOW kétkomponensű UV-stabilizált epoxi gyantát különböző módon színezhetjük.

Részletes leírás: LAURIZ’ART színezők (transzparens színező, effekt pigment, színezőpaszta) színválasztéka

LAURIZ’ART színezőpasztával. Intenzív, jó fedőképességet  biztosító színezőpaszta. Ajánlott adagolás maximum 5%. Ral színskála szerint rendelhető.

LAURIZ’ART transzparens folyékony színezővel
Kék, türkiz, fekete, sárga, piros színekben elérhető. Nagyon erős színezőhatású. Adagolási javaslat maximum 1%.

LAURIZ’ART effekt pigmenttel
Metál hatás, gyöngyház csillogás érhető el az effekt porpigmentek használatával. 
3g effekt pigment elegendő körülbelül 1,5kg gyantakeverék színezéséhez.
Színek: világoskék, királykék, titánszürke, fekete, bronz, arany, aranycsillám, smaragdzöld, ultraviola, ciklámen, citrom, narancs, bíbor.

Kérdés esetén forduljon bizalommal kollegáinkhoz!

 Köszönjük a fotókat @newoodtables

Köszönjük a fotókat @newoodtables

Köszönjük a fotókat @epx_design_kft

 

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

ÁLTALÁBAN

LAURIZ’ART RESIN SLOW epoxi öntőgyanta rendszer nagyon könnyen használható, illóanyag mentes (VOC mentes), egyszerűen kimérhető és homogenizálható epoxigyanta rendszer. Nem igényel vákuumos kilevegőztetést, a formulájának köszönhetően a keverés során bevitt levegő buborékok nagyon könnyen eltávoznak az öntvényből és tökéletesen átlátszó, fényes termék, vastag bevonat készíthető…

LAURIZ’ART RESIN SLOW epoxi öntőgyanta rendszerrel történő munkavégzés során a tökéletes eredmény eléréséhez minden esetben az egyenletes szobahőmérsékletet javasoljuk. A gyanta rendszer tárolását, kimérését, keverését, és öntését 20-25°C között, portól, nedvességtől védett helyen végezze.

A munkálatok elkezdése előtt mindig készítsen elő minden szükséges eszközt. (védőeszköz, mérőedény, keverőpálca, pigmentek, öntőforma stb.)

Ellenőrizze, hogy a munkafelület, amin dolgozik vízszintes-e.

SZÍNEZÉS PIGMENTTEL/PASZTÁVAL/TRANSZPARENS SZÍNEZŐVEL

A LAURIZ’ART RESIN SLOW epoxi öntőgyanta család kompatibilis valamennyi porpigmenttel, színező porokkal, metál- és gyöngyház hatású pigmentekkel, csillámokkal és fluoreszkáló pigmentekkel. Transzparens szín néhány csepp alkohol ink (tinta) használatával érhető el. Vizes bázisú színező paszták nem használhatóak!

Ha egy új pigmentet vagy pasztát próbál ki, amiben nem biztos, hogy kompatibilis az epoxigyantával, mindig végezzen egy kis mennyiségen próbát!

1. LÉPÉS – LAURIZ’ART RESIN SLOW ÖNTŐGYANTA RENDSZER KIMÉRÉSE

Térfogat alapú mérés esetén mérje ki a LAURIZ’ART RESIN SLOW gyantakomponensből 2 egységet, majd a LAURIZ’ART RESIN SLOW térhálósítóból 1 egységet térfogatra!

vagy

Tömeg alapú mérés esetén mérje ki a LAURIZ’ART RESIN SLOW gyantakomponensből 100 gramot majd a LAURIZ’ART RESIN SLOW térhálósítóból 45 gramot!

(Megjegyzés: A térháló mennyiségének növelésével a kötési folyamat nem gyorsítható!) A tökéletes eredmény elérése érdekében, tartsa be a megadott keverési arányt!


2. LÉPÉS – KEVERÉS

Keverje minimum 2 percig a komponenseket a tökéletes homogenitás érdekében. Ügyelve, hogy az keverőedény oldalfaláról és aljáról is bedolgozásra kerüljön az anyag!


3. LÉPÉS – ÖNTÉS

Öntse a tökéletesen homogenizált LAURIZ’ART RESIN SLOW öntőgyanta rendszert szilikon vagy polietilén, polipropilén öntőformába. (ezen típusú öntőformákat nem szükséges formaleválasztóval kezelni). Vastag dekor bevonat (asztallap, bárpult, konyhapult) esetén megfelelő felületelőkészítés/alapozás után a termék direktbe a különböző felületre, mint például fém, fa, beton, márvány stb. önthető. (Fontos, hogy porózus felület esetén minden esetben egy előzetes alapozásra van szükség, különben beszívódik a felületbe az öntőgyanta!)

Rétegenként maximum 25 mm önthető a LAURIZ’ART RESIN SLOW epoxi öntőgyantarendszerrel, különben túl gyors lesz a kémiai reakció az epoxi gyanta és a térhálósító között, légzárványok, elszíneződés, extrém esetben elfüstöl a termék.

A második, harmadik réteg öntéséhez mindig meg kell várni, hogy az előző réteg elérje a „gumis” állapotot, de ne teljen el több mint 24 óra a következő réteg öntése között. Így érhető el a rétegek közötti tökéletes tapadás.


4. LÉPÉS – FORMABONTÁS

A kitérhálósodott termék kb. 48  óra eltelte után eltávolítható az öntőformából. Bárpultok, konyhapultok, asztallapok öntése esetén 7 nap elteltével terhelhető a felületet mechanikailag és vegyileg (tisztítószerekkel).

CSOMAGOLÁSI EGYSÉGEK

LAURIZ’ART RESIN SLOW

víztiszta epoxi öntőgyanta rendszer

 

 

     

1,45 kilogramm LAURIZ’ART RESIN SLOW

komponens A          1 kg;

komponens B          0,45 kg

7,25 kilogramm LAURIZ’ART RESIN SLOW

komponens A           5kg;

komponens B           2,25 kg

29 kilogramm LAURIZ’ART RESIN SLOW

 

komponens A            20 kg;

komponens B            9 kg

 

Hordós vagy nagyobb megrendelés esetén kérje egyedi árajánlatunkat!

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!

Írjon üzenetet vagy keressen telefonon!

HÍVJON!

    Technikai adatlap pdf formátumban

    Biztonságtechnikai adatlap pdf formátumban