LAURIZ’ART EPOXY GLASS

LAURIZ’ART EPOXY GLASS epoxi gyanta és térhálósító egy víztiszta, epoxi gyanta rendszer, amely kiválóan alkalmazható öntvények és bevonatok készítésére 20 mm-es vastagságig. A LAURIZ’ART EPOXY GLASS epoxigyanta rendszer a LAURIZ’ART RESIN SLOW termék nagyon alacsony viszkozitással rendelkező változata (szinte vízszerű). Több rétegben történő alkalmazás esetén az alkalmazható rétegvastagság nincs korlátozva!

FŐBB JELLEMZŐK

    • Víztiszta, transzparens epoxi gyanta
    • Jó UV-állóság
    • Kiváló kilevegőzési tulajdonság
    • 20mm-es vastagságig (rétegenként)
    • Könnyű használhatóság
    • Keverési arány: 100:64 (tömegre)

KEVERÉSI ARÁNYOK

LAURIZ’ART EPOXY GLASS víztiszta epoxi öntőgyanta rendszer

Keverési arány

LAURIZ’ART RESIN

EPOXI GYANTA

LAURIZ’ART RESIN

TÉRHÁLÓSÍTÓ

tömeg

100

45

     

 

FELDOLGOZHATÓSÁGI ÉS KÖTÉSI IDŐK

LAURIZ’ART EPOXY GLASS víztiszta epoxi öntőgyantarendszer

Fazékidő (100g, 25°C-on)

60-90 perc

   

Kötési idő (Öntőformából bontható) 25°C-on

48 óra

A munkálatok megkezdése előtt minden esetben figyelmesen olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját és a munkavégzés során tartsa be az előírásokat.

Kérdés esetén forduljon bizalommal kollegáinkhoz!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

ÁLTALÁBAN

LAURIZ’ART EPOXY GLASS epoxi öntőgyanta rendszer nagyon könnyen használható, illóanyag mentes (VOC mentes), egyszerűen kimérhető és homogenizálható epoxigyanta rendszer. Nem igényel vákuumos kilevegőztetést, a formulájának köszönhetően a keverés során bevitt levegő buborékok nagyon könnyen eltávoznak az öntvényből és tökéletesen átlátszó, fényes termék, vastag bevonat készíthető.

LAURIZ’ART EPOXY GLASS epoxi öntőgyanta rendszerrel történő munkavégzés során a tökéletes eredmény eléréséhez minden esetben az egyenletes szobahőmérsékletet javasoljuk. A gyanta rendszer tárolását, kimérését, keverését, és öntését 20-25°C között, portól, nedvességtől védett helyen végezze.

A munkálatok elkezdése előtt mindig készítsen elő minden szükséges eszközt. (védőeszköz, mérőedény, keverőpálca, pigmentek, öntőforma stb.)

Ellenőrizze, hogy a munkafelület, amin dolgozik vízszintes-e.

SZÍNEZÉS PIGMENTTEL/PASZTÁVAL/TRANSZPARENS SZÍNEZŐVEL

A LAURIZ’ART EPOXY GLASS epoxi öntőgyanta család kompatibilis valamennyi porpigmenttel, színező porokkal, metál- és gyöngyház hatású pigmentekkel, csillámokkal és fluoreszkáló pigmentekkel. Transzparens szín néhány csepp alkohol ink (tinta) használatával érhető el. Vizes bázisú színező paszták nem használhatóak!

Ha egy új pigmentet vagy pasztát próbál ki, amiben nem biztos, hogy kompatibilis az epoxigyantával, mindig végezzen egy kis mennyiségen próbát!

1. LÉPÉS – LAURIZ’ART EPOXY GLASS  ÖNTŐGYANTA RENDSZER KIMÉRÉSE

Tömeg alapú mérés esetén mérje ki a LAURIZ’ART EPOXY GLASS gyantakomponensből 100 grammot majd a LAURIZ’ART EPOXY GLASS térhálósítóból 64 grammot!

 (Megjegyzés: A térháló mennyiségének növelésével a kötési folyamat nem gyorsítható!) A tökéletes eredmény elérése érdekében, tartsa be a megadott keverési arányt!


2. LÉPÉS – KEVERÉS

Keverje minimum 2 percig a komponenseket a tökéletes homogenitás érdekében. Ügyelve, hogy az keverőedény oldalfaláról és aljáról is bedolgozásra kerüljön az anyag!


3. LÉPÉS – ÖNTÉS

Öntse a tökéletesen homogenizált LAURIZ’ART EPOXY GLASS öntőgyanta rendszert szilikon vagy polietilén, polipropilén öntőformába. (ezen típusú öntöformákat nem szükséges formaleválasztóval kezelni). Vastag dekor bevonat (asztallap, bárpult, konyhapult) esetén megfelelő felületelőkészítés/alapozás után a termék direktbe a különböző felületre, mint például fém, fa, beton, márvány stb. önthető. (Fontos, hogy porózus felület esetén minden esetben egy előzetes alapozásra van szükség, különben beszívódik a felületbe az öntőgyanta!)

Rétegenként maximum 20 mm önthető a LAURIZ’ART EPOXY GLASS epoxi öntőgyantarendszerrel, különben túl gyors lesz a kémiai reakció az epoxi gyanta és a térhálósító között, légzárványok, elszíneződés, extrém esetben elfüstöl a termék.

 A második, harmadik réteg öntéséhez mindig meg kell várni, hogy az előző réteg elérje a „gumis” állapotot, de ne teljen el több mint 24 óra a következő réteg öntése között. Így érhető el a rétegek közötti tökéletes tapadás.


4. LÉPÉS – FORMABONTÁS

A kitérhálósodott termék kb. 48  óra eltelte után eltávolítható az öntőformából. Bárpultok, konyhapultok, asztallapok öntése esetén 7 nap elteltével terhelhető a felületet mechanikailag és vegyileg (tisztítószerekkel).

CSOMAGOLÁSI EGYSÉGEK

LAURIZ’ART EPOXY GLASS

víztiszta epoxi öntőgyanta rendszer

 

 

 

 

 

1,64 kilogramm LAURIZ’ART EPOXY GLASS

 

komponens A          1 kg;

 

komponens B          0,64 kg

8,4 kilogramm LAURIZ’ART EPOXY GLASS

komponens A           5kg;

 

komponens B           3,2 kg

32,8 kilogramm LAURIZ’ART EPOXY GLASS

 

komponens A            20 kg;

komponens B            12,8 kg

 

Hordós vagy nagyobb megrendelés esetén kérje egyedi árajánlatunkat!

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!

Írjon üzenetet vagy keressen telefonon!

HÍVJON!

  Technikai adatlap pdf formátumban

  Biztonságtechnikai adatlap pdf formátumban