Milyen felületen használható a LAURIZART clear coat epoxi gyanta? Mire kell figyelni a bevonatkészítés során?

LAURIZART CLEAR COAT epoxi gyanta bevonat megfelelő felületelőkészítés/alapozás után különböző felületre, mint például fém, fa, beton, márvány stb. önthető. (Fontos, hogy porózus felület esetén minden esteben egy előzetes alapozásra van szükség, különben beszívódik a felületbe az öntőgyanta!)

Rétegenként maximum 5 mm önthető a LAURIZART CLEAR COAT epoxi öntőgyantarendszerrel, különben túl gyors lesz a kémiai reakció az epoxi gyanta és a térhálósító között, légzárványok, elszíneződés, extrém esetben elfüstöl a termék.

Mire kell figyelni a bevonatkészítés során?

Hőmérséklet

Az epoxi gyanta bevonat készítése során nagyon fontos az egyenletes hőmérsékleten való munkavégzés, amely +15 és +30°C közötti hőmérséklet tartományt jelent.

 +15°C foknál alacsonyabb hőmérsékleten a kémiai reakció lelassul, illetve előfordulhat, hogy a bevonat nem köt meg (ragacsos marad), illetve felületi problémák (opálos, zavaros) jelentkeznek.

+30°C fok felett túl gyors lesz a kötési folyamat, nem tud a bevonat elterülni.

A legjobb eredmény eléréséhez +20-25°C közötti hőmérsékleten történő munkavégzést javaslunk.

Páratartalom

Ideális körülmény munkavégzésre az 50%-os relatív páratartalom, vagy ez alatt. Magas páratartalom esetén az epoxigyanta rendszer kötése nem megfelelő mértékben megy végbe, így felületi hibák keletkezhetnek.

Megfelelő felületelőkészítés

Porózus felületek bevonása esetén, mint például beton, kerámia, karton, fa stb mindenképp alkalmazz egy alapozó réteget (LAURIZART CLEAR COAT) a végső epoxi bevonati réteg előtt.

Beágyazni kívánt anyag

Fontos, hogy a beágyazni kívánt anyag (legyen az fa, virág, natúr kavics, színes homok stb.) csakis száraz állapotban használható. ( 4% nedvességtartalom alatt ) A magas nedvességtartalommal rendelkező anyagok légzárványokat, kötési problémát eredményeznek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.