Barion Pixel

Tippek a gyorskötésű víztiszta öntőgyanta használatához – LAURIZART RESIN QUICK víztiszta epoxi öntőgyanta

1.Tervezd meg és számold ki, hogy mennyi LAURIZART RESIN QUICK gyorkötésű epoxi öntőgyantára lesz szükséged!

Ez azért is nagyon fontos, mert a gyorskötésű epoxi öntőgyanta 1 cm (10 mm) vastagságig önthető egy rétegben! Hiszen az A és B komponens közötti kémiai reakció gyors, nagymértékű hő termelődik a térhálósodás során. (exotherm hő)

Mérd le az öntőformád méreteit centiméterben (hossz, szélesség, magasság), majd a következő képlettel számold ki a szükséges anygamennyiságet:

 *1,1 = Ennyi gramm LAURIZART RESIN QUICK gyorskötésű epoxi gyantakeverékre lesz szükséged az öntéshez

Néhány példa az anyagmennyiségre:

Hossz

Szélesség

Magasság

Térfogat

LAURIZART RESIN QUICK öntőgyanta anyagszükséglet

(cm)

(cm)

(cm)

cm3

gramm

1

1

1

1

1,1

2

2

2

8

8,8

4

4

5

80

88

4

4

10

160

176

5

5

5

125

137,5

6

6

5

180

198

6

6

10

360

396

10

10

5

500

550

10

10

10

1000

1100

 

2. Válaszd ki a megfelelő öntőformát!

LAURIZART QUICK RESIN öntőgyanta rendszert szilikon vagy polietilén (PE), polipropilén (PP) öntőformába önthető. (Ezen típusú öntöformákat nem szükséges formaleválasztóval kezelni).

FONTOS! Rétegenként maximum 10 mm önthető a LAURIZART QUICK RESIN epoxi öntőgyantarendszerrel, különben túl gyors lesz a kémiai reakció az epoxi gyanta és a térhálósító között, légzárványok, elszíneződés, extrém esetben elfüstöl a termék.

3. Készülj elő a munkához

Készíts elő minden szükséges eszközt a munkádhoz és olvasd el minden esetben a termék technikai és biztonságtechnikai adatlapját!  Mire lesz szükséged?

  • LAURIZART RESIN QUICK A komponens ( epoxi gyanta)
  • LAURIZART RESIN QUICK B komponens (térhálósító)
  • vízmérték
  • ÖNTŐFORMA
  • mérleg (Tipp: konyhai mérleg tökéletes erre a célra)
  • törlőpapír
  • védőruházat (olyan ruhát vegyél fel, amit nem sajnálsz, ha gyantás lesz)
  • gumikesztyű
  • védőszemüveg

(epoxigyantákkal, poliuretánnal és minden más vegyi anyaggal történő munka során ajánlott! Ha véletlenül kiborul, kifröccsen a gyantakeverék ne a szemedbe csapódjon!!! Mindig olvasd el munkavégzés előtt a termék biztonságtechnikai adatlapját!)

  • keverőedény

Tipp: mindenképp polipropilén (PP jelölés), polietilén (PE jelölés) műanyag keverőedényt használj. Ezekből nagyon könnyen ki tudod pattintani a megkötött gyantakeverék maradékát.  A polisztirol (PS jelölésű) műanyag pohár könnyen megsérül és a kitérhálósodott gyantakeveréket nem vagy nagyon nehezen tudod belőle eltávolítani.

  • pigment / színezőpaszta

Tipp: SOHA NE HASZNÁLJ VIZES BÁZISÚ SZÍNEZŐPASZTÁT epoxigyantához!!!! Csúnya, opálos végeredményt fogsz kapni, extrém esetben ragadós marad az egész bevonatod.

  • fólia, szemeteszsák

Tipp: Terítsd le a munkaasztalodat fóliával, hogy a lecsepegett gyantakeverék ne az asztalodhoz kössön! Könnyebb a munka után rendet tenned J

  • kartondoboz

A LAURIZART RESIN QUICK öntőgyantát 24 óráig védd a szálló portól, erre tökéletes egy nagyobb méretű kartondoboz.

  • Legyen a közeledben szemetes, így nem kell a törlőpapírral a helyiség másik részére szaladgálnod J.
  1. Rétegvastagság, vagyis milyen vastagon önthető a gyorskötésű epoxi öntőgyanta?

Rétegenként maximum 10 mm önthető a LAURIZART QUICK RESIN epoxi öntőgyantarendszerrel, különben túl gyors lesz a kémiai reakció az epoxi gyanta és a térhálósító között, légzárványok, elszíneződés, extrém esetben elfüstöl a termék.

A második, harmadik réteg öntéséhez mindig meg kell várni, hogy az előző réteg elérje a „gumis” állapotot, de ne teljen el több mint 24 óra a következő réteg öntése között. Így érhető el a rétegek közötti tökéletes tapadás.

50mm vastagság feletti öntvényekhez, river-table (fa-epoxi asztalok) készítéséhez a LAURIZART SLOW RESIN epoxi öntőgyanta rendszerünket ajánljuk!

 

MINDEN ESETBEN A MUNKAVÉGZÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT OLVASD EL A HASZNÁLNI KÍVÁNT TERMÉK TECHNIKAI ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAPJÁT!

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.