Barion Pixel

Hogyan készítsem elő gyantázáshoz a felületet?

Amikor a LAURIZ’ART RESIN víztiszta epoxi gyantát beton, fém, fa, kerámia… felület bevonásra használjuk, akkor  minden esetben vizsgáljuk meg a bevonandó felület típusát (porózusság, nedvességtartalom, felületi érdesség) és ennek megfelelően készítsük elő a felületet a megfelelő tapadás elérése érdekében.

Ha több réteget szeretnénk a LAURIZ’ART RESIN víztiszta epoxi gyantából önteni, akkor mire kell figyelni a tökéletes tapadás érdekében????

Ahhoz, hogy az epoxi gyanta megfelelően hozzátapadjon a bevonni kívánt felülethez, vagy az előző réteghez, a felületnek nedvességtől, zsírtól, porttól, szennyeződéstől mentesnek kell lennie! Ezért a következő lépéseket tedd meg:

  1. TISZTÍTÁS Mivel a felületnek minden zsíros, olajos szennyeződéstől mentesnek kell lennie, ezért szükség esetén a bevonni kívánt felületet töröld át acetonnal!  
  2. SZÁRÍTÁS Amennyiben nedves a bevonni kívánt felületed, szárítsd azt meg, mielőtt neki látsz a gyantázáshoz. A maradék nedvességtartalom csak problémák sorához vezethet….opálosodás, ragacsos felület, egyenetlen felület…stb.
  3. CSISZOLÁS Beton, fém, fa, kerámia felületek bevonása esetén az első réteg gyantázása esetén is csiszold meg és portalanítsd a felületet!
    Ha az első réteg megkötése óta több mint 24 óra telt el, mindenképp csiszold át a felületet majd portalanítsd a második réteg öntése előtt, hogy biztosítsd a megfelelő felületi érdességet az epoxi gyanta tapadásához. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.