Egyedi képkeret készítés lépésről lépésre LAURIZ’ART RESIN epoxi gyantával

LAuriz'art epoxi gyanta

Hogyan varázsolhatod egyedivé a képkereteket? Mutatjuk lépésről lépésre.

Eszközök, amire szükséged lesz:

  • fa képkeret
  • LAURIZ’ART RESIN QUICK epoxi gyanta
  • mérleg
  • keverő edény
  • keverő pálca
  • gumikesztyű
  • papírtörlő
  • színezőpaszta
  • esetleg csillám

Először is készítsd elő a terepet, ahol dolgozni fogsz. Ellenőrízd, hogy vízszintes a felület amin dolgozol! (Tipp: Takarófóliával célszerű leteríteni a munka asztalt, hogy a takarítás könnyen menjen 🙂 )

Majd, CSISZOLD meg és PORTALANÍTSD a keretet, mielőtt az alapozó réteg rákerül a felületre. Így tökéletes lesz a tapadás!

Ezután jön az ALAPOZÁS.
Mivel fa képkerettel dolgozunk, így fontos az első alapozás/impregnálás  a színezett réteg előtt.  Ehhez a LAURIZ’ART RESIN QUICK epoxi gyantát a keverési aránynak megfelelően ( 100:45, tömegre) mérlegen kimérjük majd tökéletesen homogenizáljuk. Mi a képen látható kerethez 20g LAURIZ’ART RESIN QUICK A komponenst és hozzá 9g LAURIZ’ART RESIN QUICKB komponenst mértünk ki. A felületre egyenletesen egy spatula segítségével felhordjuk és eloszlatjuk. 

Az alapozó réteg felhordása után körülbelül 3-4 órát kell várni, hogy a felület megkössön. Addig is védd a bevonatot, hogy ne szálljon bele por, szennyeződés.

A kötési idő elteltével egy újabb adag LAURIZ’ART RESIN QUICK epoxi gyantát és térhálósítót kikeverünk, szintén 100:45 keverési aránnyal. Itt célszerű 30g LAURIZ’ART RESIN QUICK A komponenst és 13,5g LAURIZ’ART RESIN QUICK B komponenst kimérni, majd tökéletesen összekeverni. Ha több színt szeretnél elegyíteni akkor oszd szét a már tökéletesen összekevert gyantakeveréket külön kis papír poharakba és színezd meg külön őket.
(Fontos, hogy NE használj vízbázisú színezőt!!!)

Ezen a ponton a te egyéni kreativitásodon múlik, hogy a színeket hogyan kombinálod. Felvihetsz egy alapszínt, amelybe belecsurgatsz másik színt. Vagy előre kevered a színeket és úgy öntöd le a felületet. A lehetőségek száma végtelen. Keverhetsz csillámot is a már megszínezett epoxi gyantába.

A színes bevonati réteg kiöntése után várj 24 órát, hogy tökéletesen megkössön a felület.

Munkavégzés előtt mindig olvasd el a termék használati utasítását és a biztonságtechnikai adatlapját!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.