Metáll hatású műgyanta padlóbevonat LAURIZ’ART ART FLOOR

METÁLL és MÁRVÁNY HATÁSÚ BEVONAT könnyedén elkészíthető LAURIZ’ART ART FLOOR PRIMER alkalmazásával. Itt olvashat róla bővebben, hogyan is készül a metáll hatású műgyanta burkolat: (Egy későbbi külön posztban megmutatjuk, hogyan készül a márvány hatás)

1.réteg A betonfelület ALAPOZÁSA
A LAURIZ’ART ART FLOOR PRIMERből a keverési aránynak (2:1 tömegre) megfelelően kimért anyagot keverje össze alaposan, majd a LAURIZ’ART színezőpasztával színezze meg. Maximális adagolás: 5%

Az így elkészített keveréket az előkészített csiszolt, száraz, laza részektől, portól, zsíros szennyeződéstől mentes felületre rövid szőrű henger segítségével hengerelje fel. Ajánlott rétegek száma kettő. Ezzel a lépéssel a beton impregnálása és egy alapszín kialakítása történik.
Anyagszükséglet: kb.0,3-0,4kg négyzetméterenként és rétegenként.

2.réteg METÁLL HATÁSÚ RÉTEG
LAURIZ’ART ART FLOOR primerből a keverési aránynak (2:1 tömegre) megfelelően kimért anyagot keverje össze alaposan, majd a LAURIZ’ART effektpigmenttel színezze meg. (3g effektpigment 1kg LAURIZ’ART ART FLOOR primer keverékhez). Az így elkészített keveréket oszlassa el egyenletesen (gumilehúzóval) a felületen, majd egy rövid szőrű henger segítségével alakítsa ki a mintázatot. Anyagszükséglet: kb. 1kg négyzetméterenként.

Amennyiben két vagy több színt kombinál, akkor az első (fő szín) réteg szétoszlatása után csík vagy foltszerűen oszlassa szét a további színekkel elkészített keveréket és csak ezután alakítsa ki a mintázatot!

3.réteg POLIURETÁN lakk védőréteg

LAURIZ’ART PUR CLEAR COAT AQUA kétkomponensű védőlakkot a keverési aránynak (matt 100:10 tömegre, selyemfényű 100:20 tömegre) megfelelően kimért anyagot keverje össze alaposan, majd a a metáll hatásű felület kitérhálósodása után, de nem több mint 24 óra elteltével hordja fel a felületre hengereléssel (lakkhenger) vagy szórással vigye fel. A megfelelő védelem kialakításához két réteg egymásra merőleges felhordással javasolt. A rétegek között minimum 3-4órát, de nem több mint 24 órát várjon! Anyagszükséglet: kb. 0,1 kg négyzetméterenként és rétegenként.

Például 10 négyzetméteres felületre az előzőekben leírt rétegrend alkalmazásával kb. 15kg LAURIZ’ART ART FLOOR primer bevonati rendszer és 10db effekt pigment és 0,5kg LAURIZ’ART színezőpaszta szükséglettel számolhatunk. 

Megjegyzés: A megadott anyagszükséglet tájékoztató jellegű, ideális simított beton felületre értendő!

Forduljon hozzánk bizalommal a színválasztással és a pontos anyagszükséglet kiszámításához! 

A munkálatok megkezdése előtt minden esetben figyelmesen olvassa el a termék technikai és biztonságtechnikai adatlapját és a munkavégzés során tartsa be az előírásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.